Energia

India az orosz olaj legnagyobb felvásárlója

India veszi meg az orosz ural olajtípus júniusi exportjának túlnyomó részét

India veszi meg az orosz ural olajtípus exportjának túlnyomó részét, míg a rangsorban a második helyet Törökország vette át Kínától a Reuters hírügynökség olajpiaci kereskedőktől kapott tájékoztatás és a Refinitiv Eikon kereskedelmi platform adatai alapján végzett számításai alapján. 

Gas,Pipeline,,Flags,Of,India,And,Russia,-,3d,Illustration
Fotó: PX Media

India vásárolta fel az orosz ural olajtípus júniusi exportjának 60 százalékát, a májusival megegyező arányban. India májusban napi 1,95 millió hordó orosz olajtat vásárolt, ami rekordnak számít, és az ország teljes olajimportja 40 százalékának felel meg.

Kína 7 százalékkal vette ki a részét az ural júniusi exportjából a májusi 13 után. Törökország az uralexport 8 százalékát vette meg júniusban, míg májusban 11 százalékát. Törökország így júniusban megelőzte Kínát az olajtípus második legnagyobb felvevőpiacaként. Az uralszállítmányok negyedik legnagyobb felvevőpiaca Bulgária: júniusban 6 százalékkal a májusi 3 után. Bulgária felmentést kapott az EU-nak a tengeren szállított orosz olajra kivetett embargója alól.  

Júniusban az uralnexport 19 százalékát rakták át hajóról hajóra a májusi 11 után. Ezeknek a szállítmányoknak a célállomása egyelőre nem ismert. 

 

Urals olaj India
Kapcsolódó cikkek