BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kihirdették a friss üzemanyagárakat: ismét jelentősen olcsóbb lesz a benzin és a gázolaj

A várakozásnak megfelelően alakultak a hazai üzemanyagárak, korábban tendenciaszerűen a benzin drágult, a dízel ára pedig csökkent.

Szerdán jelentősen csökken a benzin és a gázolaj ára is. Előbbi bruttó 5 forinttal csökkenhet, míg a gázolaj ára várhatóan bruttó 8 forinttal lehet majd kevesebb a hét közepén – olvasható a Holtankoljak oldalán. Így az átlagárak az alábbiak szerint alakulhatnak: 

  • 95-ös benzin: 605 forint/liter,
  • gázolaj: 631 forint/liter.
2019.03.21. MOL benzinkút, Buda.  Fotó: Móricz-Sabján Simon
Fotó: Móricz Sabján Simon / Világgazdaság

A portál a szombati előrejelzésében úgy fogalmazott, hogy hasít a forint a dollárral szemben, az olaj ára pedig esik, ami nem jelenthet mást, csak üzemanyagár-csökkenést. Egy hét alatt 2,5 százalékot erősödött a forint a dollárral szemben. A Brent típusú olaj ára pedig az izraeli háború előtti szintre süllyedt, korábban 3 százalékot esett az árfolyam (88,18 dollárról 85,23 dollárra).  

A mostani árváltozással szemben korábban az volt megfigyelhető, hogy miközben a benzin drágult, a dízel ára csökkent. Legutóbb október 30-án  jelentettek be új árazást a kutakon, akkor a benzin bruttó 2 forinttal drágult literenként, a gázolaj ára pedig bruttó 8 forinttal csökkent, vagyis ennyivel kevesebbért juthattak hozzá a töltőállomások. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.