Folytatódik a jellemzően borult, párás idő a jövő héten is, reggelente ködre is számítani kell. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9–15 fok lesz, éjszakánként sem várható fagy – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn borult, párás, egyes részeken ködös idővel indul a reggel, ám egy északnyugat felől érkező front egyre nagyobb területen felszakítja a felhőzetet, mögötte kitisztul és naposra fordul az idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között alakul. 

Kedden tartósabban borult, párás, ködös és kevésbé felhős, napos területek is lesznek.

Szerdán is egyaránt lesznek tartósabban borult és fátyolfelhős, napos területek. Helyenként előfordulhat szitálás, gyenge eső. 

Csütörtök reggel sokfelé lesz köd és rétegfelhőzet, és vastagabb frontfelhőzet is érkezhet északnyugat felől, amely nappal továbbvonul délkelet felé. Mögötte délután, este északnyugati irányból csökken a felhőzet, de főként a keleti, északkeleti megyékben maradhatnak borult, párás területek.

Pénteken, szombaton és vasárnap általában közepesen vagy erősen felhős időre kell számítani. Helyenként előfordulhat eső, záporeső.