Nem helyénvalóan érintett meg 2017-ben egy nőtt, ezért szexuális zaklatással vádolják O Jongszu színészt, aki a Squid Game című tévésorozatban játszott szerepéről ismert – közölte a BBC.

74th Emmy Awards
Fotó: AFP

A 78 éves férfi tagadja a vádakat a helyi média szerint. Ő az első dél-koreai színész, aki elnyerte a legjobb mellékszereplőnek járó Golden Globe-díjat.

A Jonhap hírügynökség szerint az állítólagos áldozat tavaly decemberben tett először rendőrségi feljelentést a színész ellen. Ám az ügyet áprilisban lezárták O Jongszu elleni vádemelés nélkül. Az ügyészség most az áldozat kérésére újraindította a nyomozást – írja a hivatal.

Az AFP hírügynökség által idézett helyi jelentések szerint a vádemelést követően a szöuli kulturális minisztérium úgy döntött, hogy leállítja az O részvételével készült kormányzati reklám sugárzását.

A Squid Game – a Netflix minden idők legnépszerűbb sorozata – egy thrillersorozat, amely az adósságokkal küszködő emberek történetét meséli el, akik hatalmas pénznyereményért versengenek egy halálos gyermekjáték-sorozatban.