Donald Trump a republikánusok Ohióban rendezett kampányeseményén azt mondta, „nagyon nagy bejelentést tesz” jövő kedden – amerikai sajtóhírek szerint gyakorlatilag biztos, hogy a volt elnök 2024-ben ismét ringbe száll az Egyesült Államok vezetéséért. A politikus szavait követően eszeveszett raliba kezdett a Trumphoz köthető Digital World Acquisition Corp részvénye.

Donald Trump
Fotó: AFP

Trump megjegyezte, azért vár a nagy bejelentéssel, mert rendkívül fontosnak ítéli a félidős választást, amely szavai szerint országmegmentő választás. Érdekesség, hogy a november 15-i nyilatkozatot a floridai birtokáról teszi, ahol az FBI házkutatást tartott, és nemzetbiztonsági kockázatot jelentő dokumentumokat foglalt le. Az összegzés alapján mintegy száz iraton szerepelt a bizalmas, titkos vagy szigorúan titkos minősítés. A hatóságok ezen túl lefoglaltak 11 ezer nem minősített kormányzati dokumentumot, valamint egyéb személyes dokumentumokat, fényképeket, magazinokat, kivágott újságcikkeket, könyveket, emellett több tétel szerepel a leltárban ruházat/ajándék megjelöléssel. Az irodákban talált dokumentumok között volt több tucat üres dosszié minősített felirattal.

Musk megmondta, kire kell szavazni az amerikai időközi választáson

A republikánus pártra való szavazásra buzdított hétfőn aki immár a Twitter tulajdonosaként vallott színt a közösségi médiaplatformon. Ez az első alkalom, hogy egy nagy közösségi médiaplatform vezetője nyilvánosan támogat egy amerikai politikai pártot.

Amerikai portálok úgy tudják, Trump már hetek óta egyeztet adományozói bázisával és szövetségeseivel, hogy visszajelzést kapjon arról, mennyire támogatnák őt az indulásban – az ohiói szavai alapján arra lehet következtetni, hogy pozitív reakciókat kapott.

Visszavesszük a szenátust, visszavesszük Amerikát. És ami a legfontosabb: két év múlva visszavesszük a csodálatos Fehér Házunkat

– üzente Trump.

A félidős választások eredménye egyébként nem kerül ki a kedden, a végeredményre néhány napot kell várni. A Wall Street mindenesetre reménykedve tekint az eseményre, mert minden előrejelzés szerint megkapja, amire vágyik: a megosztott hatalmat.