A Meta virtuális valósággal foglalkozó részlegének (Reality Labs) egyik alkalmazottja, a 28 éves Austin Wells 300 ezer dollárért 12 évre szóló bérleti szerződést kötött egy tengerjáró hajón lévő lakásra, hogy továbbra is otthonról dolgozhasson, miközben bejárja a világot – írja a Business Insider.

A,Luxury,Private,Motor,Yacht,Under,Way,On,Tropical,Sea, jacht
Fotó: Shutterstock

A legjobban az egészben, hogy nem kell felborítanom a napi rutinomat ahhoz, hogy világot lássak

 – fejtette ki az amerikai sajtónak a San Diegó-i Wells. A digitális nomáddá váló férfi szerint kényelmes, hogy a lakása, az edzőterme, az orvosai és a boltok is vele együtt utaznak a világban, míg a hagyományos utazáshoz szobát kell bérelni és repülőjegyet venni. A fiatalember úgy tervezi, hogy továbbra is a nyugati parti munkaidőben tevékenykedik majd, amikor a hajó 2025-ben megkezdi útját.

Ez azt jelenti, hogy szokatlan munkaidőben fog dolgozni, például késő este és a kora reggel.

A Narrative nevű luxushajót üzemeltető vállalat azt ígéri a lakosoknak, hogy egy ezernapos utazás során az összes kontinenst bejárhatják, és átlagosan három napot tölthetnek minden kikötőben. A borsos árért cserébe biztosítják az étkezést, az orvosi és a mosodai szolgáltatásokat, valamint tornatermek és mozik is várják a bérlőket.

A Meta néhány hete jelentette be, hogy az idei hatalmas veszteségek után a költségek csökkentése érdekében kevesebb irodát üzemeltet majd, és az otthoni munkavégzést támogatja, valamint több mint 11 ezer munkavállalót bocsát el.

Cambridge Analytica-botrány: a Meta 725 millió dollárt fizetne a nyugalmáért

Az immár négy éve húzódó Cambridge Analytica-botrányt lezárnák végre a Facebook anyavállalatánál: a Meta az ellene indított csoportos perekben még soha nem ajánlott ekkora összeget a felpereseknek.