Az Avatar: A víz útja című, óriási költségvetéssel készített mozifilm vasárnap átlépte a kétmilliárd dolláros globális bevételt, és ezzel elmondható, hogy megszületett a Walt Disney Co. DIS.N. újabb kasszasikere.

AVATAR: LA VOIE DE L'EAU - AVATAR: THE WAY OF WATER - AVATAR 2 (2022) AVATAR: LA VOIE DE L'EAUAVATAR: THE WAY OF WATERAVATAR 22022de James CameronCOLLECTION CHRISTOPHEL © Walt Disney Studios Motion Pictures - 20th Century Studios - TSG Entertainment - Lightstorm Entertainmentscience ficton; sci-fi; (Photo by Walt Disney Studios Motion Pictu / Collection ChristopheL via AFP)
Fotó: Walt Disney Studios Motion Picture / AFP

James Cameron rendező azt mondta, hogy a filmnek már ahhoz is el kellett volna érnie a 2 milliárd dolláros határt, hogy nullszaldós legyen. A víz útja december végén debütált, 13 évvel azután, hogy az eredeti Avatar bemutatta Pandora buja világát, és világméretű jelenséggé vált.

Az Avatar: A víz útja első hétvégéje az Egyesült Államokban mindössze 134 millió dollárt termelt, ami csaknem duplája az első rész nyitányának, de sokan ezt is kevésnek tartották akkor. 

Az Avatar második részének a becslések szerint – és ezt maga a rendező, James Cameron is megerősítette – megközelítőleg 2 milliárd dollárt kellene összeszednie világszerte, hogy nyereséget tudjon termelni.