A floridai Stephen Espinoza a Delray Beachen úgy döntött, hogy ad egy esélyt a szerencséjének, ami rá is talált, hiszen kifogta az egymillió dolláros sorsjegyet. A 43 éves férfi egy Publix szupermarketbe ment lottózni, de amikor a sorsjegy-automatához ért, egy másik vásárló bevágott elé. Espinoza végül nem tett semmit a szemtelen vásárlóval, hanem inkább a pultnál vásárolta meg a kaparós sorsjegyet.

Powerball
Garden Grove, CA - November 02: Alberto Lara checks for winning scratchers at the lottery station inside ABC Liquor in Garden Grove, CA, on Wednesday, November 2, 2022. The Powerball prize soared to $1.2 billion after no winners were found Monday. (Photo by Jeff Gritchen/MediaNews Group/Orange County Register via Getty Images)
Fotó: MediaNews Group / Orange County Register via Getty Images

Espinoza végül egy 500X The Cash szelvényt választott, amely 50 dollárba került. Ez a sorsjegy 2022 februárjában került forgalomba, és főnyereményként 25 millió dollárt lehet vele nyerni, de több nagyobb nyereményt is kínáltak mellé. Espinoza hatalmas szerencséjére egymilliót zsebelt be a szelvényével. Az összeget a Tallahassee-i lottóközpontban vette fel egy összegben – írta meg a Fox Business. A pénzből egy családi házat fognak vásárolni a feleségével. Nem csak ő járt jól egyébként, a hírverésért a Publix szupermarket egy kétezer dolláros bónuszt fizetett annak az eladónak, aki értékesítette a nyertes szelvényt.

 

Mintegy 37 milliárd forint a tét az Eurojackpoton

A tavaly december 9-i hazai fődíjhoz képest bruttó hétmilliárd forinttal többet vihet majd haza a szerencsés nyertes.

A floridai lottótársaság elmondta, hogy 

a 500X The Cash játékkal megnyerhető 25 millió dollár főnyeremény a legmagasabb, amelyet Floridában kaparósorsjegyen valaha kínáltak. 

A játékban két főnyereményt kínáltak eredetileg, ám az egyiket egy szerencsés már megszerezte. A lottótáraság elmondta, hogy még 160 nyertes szelvény van piacon a játékból, amelyeknek az összértéke 42 millió dollár.