Vége a találgatásnak, hol folytatja a világ egyik legjobb labdarúgójának tartott Cristiano Ronaldo: az aktív karrierjének vége felé járó futballsztár kétéves szerződést írt alá a szaúd-arábiai al-Nasszr klubbal, és így könnyen lehet, hogy Rijád lesz a 37 éves CR7 pályafutásának utolsó állomása. Hacsak nem lesz olyan hosszú a levezetés, mint a 41 éves korában is aktív profi Zlatan Ibrahimovicé.

Fotó: Patricia De Melo Moreira 

Alig várom, hogy megtapasztaljak egy új labdarúgó-bajnokságot egy másik országban. Az al-Nasszr jövőképe nagyon inspiráló számomra

– idézte az MTI Ronaldót a klub közleményéből. Ehhez egy képet is csatoltak, amelyen Ronaldo az al-Nasszr mezét tartja a kezében.

Évtizedes vita a futballszeretők közt, ki a világ legjobb futballistája: a portugál válogatott Cristiano Ronaldo vagy a nála alig fiatalabb argentin Lionel Messi. Ők a spanyol bajnokságban is éveken keresztül riválisok voltak, hiszen CR7 a bajnoki címért a Barcelonával általában versengő Real Madrid, Messi pedig az utóbbi klub kulcsjátékosa volt.

Ez a vita a katari vb idején is fellángolt, ahová Ronaldo már úgy érkezett, hogy szakított akkori klubjával, a Manchester Uniteddel. Az inga Messi felé lendült el, hiszen az argentin csapattal megszerezte első és valószínűleg utolsó világbajnoki címét, miközben Ronaldo – akinek csapata a világbajnokságon a negyeddöntőben búcsúzott – „csak” az Európa-bajnoki címig jutott. Ennek ellenére sokan továbbra is Ronaldóra esküsznek.

Ronaldo szabadon volt igazolható, és médiaértesülések szerint évi 200 millió eurós szerződést kapott új csapatától, ami a futballtörténelem legnagyobb dobása lehet egy szerződésben.

 Előtte spekulációként felmerült, hogy esetleg Spanyolországba, vagy hazájába, Portugáliába igazol vissza. A lehetőségeket behatárolta, hogy bár a Transfermarkt szerint CR7 piaci értéke a kora miatt már csak hatoda a néhány éve jegyzett 120 millió eurónak, még mindig a világ egyik legjobb játékosa, akit nem lehet bagóért foglalkoztatni.

Új állomáshelyén azt várják a leigazolásától, hogy nem csak a csapat, de az egész szaúdi bajnokság imidzsét és színvonalát javítja. A szaúdiak is résztvevők voltak a katari vb-n, és bár már a csoportkörben kiestek, mégis a világbajnokság egyik meglepetéscsapata voltak, hiszen hátrányból fordítva legyőzték a későbbi aranyérmes Argentinát.