A néhai popénekest, Michael Jacksont 26 éves unokaöccse, a szintén énekes Jaafar Jackson alakítja a Michael című életrajzi filmben – közölte a Lionsgate stúdió. A stúdió szerint a film hivatott bemutatni a pop királyát, mint egy bonyolult embert, akinek életének minden aspektusát is meg fogja jeleníteni. 

REELZ Presents "Living With The Jacksons" At TCA BEVERLY HILLS, CA - JULY 12:  Jaafar Jackson poses backstage at the Reelz Channel 'Living With The Jacksons' panel at the 2014 Summer Television Critics Association at The Beverly Hilton Hotel on July 12, 2014 in Beverly Hills, California.  (Photo by Araya Diaz/Getty Images for REELZ)
Fotó: Araya Doheny / Getty Images for REELZ

A Reuters szemléje szerint a gyártás idén indul el, a filmet Antoine Fuqua rendezi, a producer pedig Graham King lesz, aki szerint Jaafar Jacksonnak megvolt a természetes képessége ahhoz, hogy életre keltse a néhai nagybátyját.

Egyértelmű volt, hogy ő az egyetlen személy, aki ezt a szerepet elvállalhatja

– közölte a film producere egy sajtóközleményben, hozzátéve, hogy alig várja, hogy a világ lássa a filmvásznon Michael Jacksonként Jaafar Jacksont. 

Jaafar Jackson, aki első nagyobb filmszerepét játssza a Michaelben, a legendás énekes testvére, a Jackson 5 egykori tagja, Jermaine fia. 

Jaafar megtestesíti a fiamat. Csodálatos látni, ahogy tovább viszi a Jacksonok szórakoztató és előadóművészeti örökségét

– mondta Michael édesanyja, Katherine Jackson.

A film Michael Jackson hagyatékának kezelőivel együttműködve készül, ami hatással lehet arra, hogyan mutatja be az énekes ellen élete során, majd halála után felhozott gyermekmolesztálási vádakat. 2003-ban Jackson az egyik ügyben bíróság elé állt, a vádakat tagadta, nem találták bűnösnek. Egészen haláláig ragaszkodott ártatlanságához, de a vádak azóta is árnyékot vetnek megítélésére. 

Korábban Jackson hagyatékának kezelői százmillió dolláros kártérítést nyújtottak be az HBO ellen, mert a kábelcsatorna a néhai sztár állítólagos gyermekmolesztálásáról készült Leaving Neverland című dokumentumfilmjével megszegett egy korábbi szerződést, amelyben vállalta, hogy nem tünteti fel rossz színben az énekest. Majd Jackson rajongói beperelték azt a két férfit, akik a nagy vihart kavart dokumentumfilmben arról beszéltek, hogy a popsztár gyerekkorukban szexuálisan zaklatta őket.