Megelégelték Michael Jackson rajongói, hogy molesztálással vádolják kedvencüket, ezért összefogtak és beperelték Wade Robsont és James Safechuckot, akik a nemrégiben bemutatott dokumentumfilmben, a Leaving Neverlandben azt állították, hogy gyermekként molesztálta őket a zenész – írja a reuters.com.

Fotó: AFP

 

Keresetüket Franciaországban adták be, mivel Nagy-Britanniával és az Egyesült Államokkal szemben itt törvények védik az elhunytak jó hírnévhez való jogát.

 

A blikk.hu szemléje szerint a felperes rajongói klubok, az MJ Street, az On the Line és a Michael Jackson Community is jelképes, egy eurós kártérítést követelnek, amelyet ügyvédjük Emmanuel Ludot szerint a per során meg is kaphatnak. Ezt arra alapozza az ügyvéd, hogy 2014-ben már megnyertek egy pert a Michael Jackson Communityvel az énekes orvosával, Conrad Murray-vel szemben.

Korábban írtunk arról, hogy Jackson hagyatékának kezelői szintén keresetet nyújtottak be az HBO ellen, mert a kábelcsatorna a néhai sztár állítólagos gyermekmolesztálásáról készült dokumentumfilmjével megszegett egy korábbi szerződést, amelyben vállalta, hogy nem tünteti fel rossz színben az énekest.

Óriási tehetség, idol, egy meg nem értett zseni, aki régóta vezeti azt a listát, amin már nem élő sztárok szerepelnek. Michael Jackson egy évtizeddel halála után is dollárszázmilliós bevételekre tesz szert a jogdíjakból minden évben.