III. Károly brit király közelgő koronázása alkalmából új James Bond-sztorit rendelt az Ian Fleming Publications a brit színész-írótól, Charlie Higsontól. A 64 éves szerző öt regényt írt már Az ifjú James Bond című, fiatal olvasóknak szánt könyvsorozatban, amelyben a későbbi titkos ügynök még tinédzserként tanulóéveit tölti az Eton College-ben.

LONDON, ENGLAND - NOVEMBER 23: Daniel Craig attends a special event hosted by Omega to celebrate 60 years of James Bond on November 23, 2022 in London, England.
Fotó: Mike Marsland / Getty Images

Az On His Majesty’s Secret Service című regény május 4-én, két nappal III. Károly megkoronázása előtt kerül a boltokba, éppen hatvan évvel Ian Fleming 1963-ban kiadott, Őfelsége titkos szolgálatában (On Her Majesty’s Secret Service) című regénye után, amelyben Bond még a királynőt szolgálta.

Az új 007-es történetben, amely a jelenben, a koronázás előtt két nappal játszódik, Bondnak a szertartás megzavarására tett kísérletet kell megakadályoznia.

 

BRUSSELS, BELGIUM - JANUARY 13: The 007 logo is seen at the Bond in motion exhibition at Brussels Expo on Ja
Fotó: Didier Messens / Getty Images

Higson elmondta: nagyon örült a felkérésnek, és minden erejével azon volt, hogy lépést tartson a szűkös határidővel.

A történet megírása ilyen rövid idő alatt legalább olyan feszült és szorongató volt, mint egy Bond-küldetés

– tette hozzá, megjegyezve, hogy Fleming egyébként híres volt arról, hogy milyen gyorsan írt.

Keanu Reeves különleges ajándékkal lepte meg legújabb filmjének kaszkadőreit

A John Wick: 4. felvonás március 24-én került a mozikba, és 73,5 millió dollárt hozott a nyitó hétvégén. A lassan tíz éve tartó John Wick-őrület töretlen népszerűségével évek óta az akciófilmes listák elején áll.

A történetről annyit árult el, hogy minden benne van, amit egy Bond-sztoritól elvárhat az olvasó: szex, erőszak, autók, egy veszélyes gonosztevő undok bérenccel és persze maga a jól ismert, mégis kiismerhetetlen Bond.

Az új könyv eladásából származó összes jogdíjat a National Literacy Trust támogatására fordítják, amely hátrányos helyzetű gyermekek olvasási készségének fejlesztését támogatja.

Az új Bond-regény e-könyvként és Charlie Higson felolvasásában hangoskönyvként, valamint keménykötésben május 4-től lesz elérhető.