Keanu Reeves nem mindennapi ajándékkal fejezte ki elismerését a kaszkadőrök munkájáért, amelyet a John Wick: 4. felvonás című filmben végeztek – írja a Just Jared.

German premiere film "John Wick: Chapter 4
08 March 2023, Berlin: Keanu Reeves comes to the German premiere of the film "John Wick: Chapter 4" at the Zoo Palast cinema. Photo: Gerald Matzka/dpa (Photo by Gerald Matzka / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Keanu Reeves a John Wick: 4. felvonás című akciófilm németországi premierjén 2023. március 8-án.
Fotó: Gerald Matzka

Az 58 éves színész egy olyan pólóval kedveskedett a kaszkadőröknek, amelyen szerepelt annak száma, ahányszor meghaltak a filmben. Néhányuk esetében ez hússzor is megtörtént. Az egyik nagyobb akciójelenetben több mint 35 kaszkadőr vett részt, és az egyiket ötször vagy hatszor is kivégezték.

Bár a mutatványok rendkívül megterhelők voltak, a kaszkadőrök szerencsére kisebb sérülésekkel megúszták a forgatást.

Néhány horzsolás és zúzódás történt csak, szerencsére nem volt agyrázkódásos eset

– nyilatkozta Scott Rogers, a kaszkadőrök koordinátora. A John Wick: 4. felvonás március 24-én került a mozikba, és 73,5 millió dollárt hozott a nyitó hétvégén.

A lassan tíz éve tartó John Wick-őrület töretlen népszerűségével évek óta az akciófilmes listák elején áll. A negyedik rész, amely már látható a hazai mozikban is, művészi szintre viszi a verekedés koreográfiáját. Az első öt percben négy ember megölésével induló verekedésörvényből a film végére már közel 140 fejvadász bukik el a gigászi küzdelmekben.