A ChatGPT segítségét kérte egy thaiföldi férfi a helyi lottószámokkal kapcsolatban. A Mashable cikke szerint a férfi azt pötyögte be a mesterséges intelligenciának, hogy mondja meg, milyen számokkal nyerhet a lottón. 

Website,Of,Chatgpt,On,Screen,Smartphone,On,Background,Of,Dollars.
Website of ChatGPT on screen smartphone on background of dollars. ChatGPT is a chatbot by OpenAI. Moscow, Russia - March 22, 2023.
Fotó: Shutterstock

Mindezt úgy, hogy kérése szerint a program összevetette az elmúlt évek nyerőszámaival, illetve különböző statisztikákat gyártott le számára, amiből végül kijött a négy szerencsés szám: 27, 29, 57 és a 99. 

A férfi ezeket aztán meg is játszotta, és bár a fődíjat nem vihette haza, ötletét mégis siker koronázta: 2000 thai bahtot, azaz mintegy 20 ezer forintot kaszált a szelvénnyel. 

Összeállította az álomcsapatát a ChatGPT, kérdésünkre azt is elárulta, melyik a kedvenc klubja

Lehetséges, hogy a mesterséges intelligencia utoljára két éve nézett focit?

Sokan ezen felbuzdulva máris azt kezdték el próbálgatni, hogyan tudnának pénzt keresni a mesterséges intelligencia segítségével. A program azóta egyébként továbbfejlődött, hiszen immár a felhasználókat figyelmezteti is a szerencsejáték kockázataira, mint ahogy arra is, hogy milyen kockázatai vannak a játékfüggőségnek. Helyette inkább azt javasolja, hogy menjenek ki a szabadba mozogni egy kicsit. 

A lap cikkében megjegyzi, hogy ennek ellenére aggódhatnak a lottótársaságok az eredmény miatt, mert még kifinomultabb algoritmusokkal nagy százalékkal beletrafálhatnak majd az MI-k a nyerőszámokba.