Új Harry Potter-sorozatot forgathat a Warner Bros. A szériát az HBO gondjaira bíznák, és az eredeti Harry Potter könyveken alapulna – mondta egy az ügyet ismerő személy, aki a neve elhallgatását kérte, mivel a tárgyalások még zajlanak.

Leavesden,,London,-,March,3,2016:,The,Hogwarts,Express,And Leavesden, London - March 3 2016:  The Hogwarts Express and platform in the Warner Brothers Studio tour 'The making of Harry Potter'.
Fotó: Shutterstock

A Warner azt reméli, hogy az új Harry Potter-sorozat lehet a streamelési stratégiájuk alapköve. A Warner Bros. Discovery a jövő héten jelentheti be a hírt. A szivárogtató szerint a sorozat minden évada J. K. Rowling könyvsorozatának egyik kötetén alapulna – írta meg a Bloomberg. Ez így akár hét évadnyi tartalmat jelenthet, de részleteket még nem tudni. Ezek a hírek összhangban vannak azokkal a korábbi információkkal, amelyek szerint a Legendás állatok filmek elkaszálása után a Warner új színészekkel forgatná le ismét az eredeti Harry Potter-filmeket.

A forrás azt is elárulta, hogy a Warner vezérigazgatója, David Zaslav és az HBO első embere, Casey Bloys 

jelenleg J. K. Rowlingot győzködik arról, hogy írjon új történeteket az ismert franchise-hoz, amelynek alapján a sorozatot leforgathatják. 

Rowling egyelőre nem bólintott rá az üzletre.

Harry Potter and the Philosopher's Stone first edition sale
1239002596
Auctioneer Jim Spencer holds a pristine first edition hardback of JK Rowling's Harry Potter and the Philosopher's Stone, one of only 500 produced in the first print run in 1997, on display at Hansons' Auctioneers at Bishton Hall, Staffordshire. The book has never been read and was kept in darkness for 25 years inside a protective sleeve and could fetch up to £100,000 when it goes under the hammer at Hanson's Library Auction on March 9. Picture date: Monday March 7, 2022. (Photo by Jacob King/PA Images via Getty Images)
Fotó: Jacob King / PA Images

A Harry Potter-könyvek a világ egyik legnagyobb példányszámban értékesített sorozata. A Harry Potter és a bölcsek köve (a sorozat első része) a harmadik legnagyobb példányszámban értékesített könyv, 120 millió eladott darabbal. A hét könyvből álló széria összes többi része is 50 milliónál nagyobb példányszámban kelt el. Az amerikai Scholastic könyvkiadó adatai szerint 

a hét eredeti Harry Potter-könyv összesen 600 millió példányban talált gazdára 25 év alatt, amivel minden idők legnagyobb bestsellere lett.

A könyveken alapuló nyolc film 7,7 milliárd dollárt termelt a mozipénztáraknál.

Aranytojást tojó tyúkra lelt a Warner Bros., letarolta a videójáték-piacot a Hogwarts Legacy

A Warner Bros. zászlóshajója lehet a következő években a J. K. Rowling Harry Potter világán (Wizarding World) alapuló videójáték, a Hogwarts Legacy. A játék számos rekordot megdöntött a megjelenése óta eltelt két hétben, és 850 millió dolláros bevételt is hozott a stúdiónak. A játék a kritikusok és a játékosok körében is hatalmas népszerűségnek örvend. A Hogwarts Legacy sikere megmentheti a Wizarding Worldöt, ami nagyon közel került a szakadék széléhez a Legendás állatok és megfigyelésük filmek hatalmas bukása után.

Az látszik, hogy a Warner mindent a Harry Potter-könyveket alapul vevő Wizarding World projektre épít fel. Rowling a könyveket követő nyolcrészes filmsorozat befejezése után csak egy színdarabot írt, Harry Potter és az elátkozott gyermek címen, majd később részt vett a Legendás állatok és megfigyelésük filmek forgatókönyveinek elkészítésében is, de ez utóbbi széria csúfos bukás lett. Az első résznek még sikerült 814 millió dolláros bevételt elérnie, ami jelentős megtérülés a 180 millió dolláros költségvetése mellett. A 2018-as második epizód viszont már csak 655 millió dollárt termelt, majd a 2022-es harmadik rész a 407 millió dolláros bevételével már a forgatási és marketingköltségeket sem tudta visszahozni. A Legendás állatok: Dumbledore titkai bukása után a Warner Bros. el is kaszálta az egyébként ötrészesre tervezett szériát.

A szivárogtató elmondta, hogy 

a Warner és az HBO mindenképpen J. K. Rowling közreműködésével akarja megcsinálni az új Harry Potter-sorozatot, 

de nem tennék központi szerepkörbe az írót. Rowlingnak kifejezetten rossz a sajtója azóta, hogy transzfób módon nyilvánult meg a Twitteren.

Úgy tűnik, hogy a Warner Bros. nem mer új dolgokba belefogni, és a már jól bejáratott történeteihez nyúl vissza. Korábban bejelentették, hogy a teljes DC moziverzumot elölről kezdik a képregényfilmes veterán James Gunn vezérletével. Ezután érkezett a hír, hogy új A Gyűrűk Ura filmek érkeznek majd a stúdiótól.

A Wizardig World (ez az elnevezés foglal magába minden tartalmat, amelynek az alapja J. K. Rowling Harry Potter-könyvsorozata) jelenleg 

a világon a nyolcadik legértékesebb médiafranchise. 

A franchise összértékét 33,9 milliárd dollárra teszik, ebben benne vannak a könyvek, a filmek, a videójátékok és a merchandise-értékesítések.

A 10 legértékesebb média franchise