A baracskai börtönben három hete tartózkodó Galambos Lajos benyújtotta otthonápolási kérvényét. Az egészségi állapota semmit sem javult az elmúlt egy hónapban, sőt: nem érzi jól magát, a betegsége kínozza, alig eszik, sokat fogyott – írja a családhoz közel álló informátorára hivatkozva a Bors.

20200311 Budapest, Galambos Lajos, Lajcsi budapesti stúdiójában. Fotó: Bánkúti Sándor (BS)Bors 20200311 Budapest, Galambos Lajos, Lajcsi budapesti stúdiójában. Fotó: Bánkúti Sándor/Bors
Fotó: Bánkúti Sándor / Bors

Mint megírtuk, a zenész eredetileg február 15-én vonult volna be, akkor azonban egészségi állapotára hivatkozva halasztási kérelmet nyújtott be. Ezt végül a bíróság elutasította. A Bors szerint Galambos Lajos a bevonulása után pár nappal máris a börtönkórház egyik ágyán kötött ki, ahol számos orvosi vizsgálatnak vetették alá.

A vizsgálatok célja az volt, hogy bizonyosságot szerezzen a büntetés-végrehajtás arról, hogy alkalmas-e Galambos Lajos a börtönlétre, vagy sem.

Ha igen, akkor rácsok mögött tölti le a három év hat hónapos büntetését, ha viszont nem, akkor előfordulhat, hogy házi őrizetben üli le a rá jogerősen kiszabott büntetést.

Az eset a milliókat bukó buliszervezőket is érintette: több zárt körű koncertje is lett volna Galambos Lajosnak a közeljövőben. A zenész a szórakozóhely-tulajdonosok sem szólt, hogy mikor vonul be, ezért az előre megvett jegyek árát vissza kell fizetniük. Eközben brutális áron dobta piacra mocsai kastélyát a zenész. A 33 szobás, 1868 négyzetméter alapterületű kastélyt és a 13 061 négyzetméteres luxusbirtokot 13 millió euróért, vagyis több mint 5,1 milliárd forintért árulja.

Egy legenda élete: Lagzi Lajcsi felemelkedése és bukása

Felületesen szemlélve Galambos Lajos esete tizenkettő egy tucat celebügynek tűnhet, pedig sokkal többről van szó. Az éppen a napokban a 62. életévét betöltő művész nem szimpla sztár véleményes vagy éppen semmilyen teljesítménnyel a háta mögött, hanem korszakos és ösztönös médiaipari zseni, aki nemcsak felfedezett egy piaci rést – mulatós zenei világ –, hanem azt úgy vonta magához és uralta le, hogy az voltaképpen egyszeri és megismételhetetlen. Ebben a cikkben az ezerfelé ágazó Lagzi Lajcsi-sztorinak azt a szálát igyekszünk felgombolyítani, hogy hogyan lett egy egyszeri trombitásból nagy hatalmú, befolyásos, dúsgazdag producer.