Hazánkba látogatott a kanadai klinikai sztárpszichológus professzor, Jordan B. Peterson. Az előadás a Mathias Corvinus Collegium társszervezésében hangzott el a Papp László Sportarénában. 

JORDAN B PETERSON
STOCKHOLM 2018-10-24Jordan B Peterson, Professor of Psychology and  Clinical Psychologist at the University of Toronto, CanadaFoto: Lars Pehrson / SvD / TT / Kod: 30152 (Photo by Lars Pehrson/SvD / TT NEWS AGENCY / TT News Agency via AFP)
Fotó: AFP

Jelenleg nincs alternatívája az Orbán-kormány által képviselt családmodellnek, hiszen ezeken a legalapvetőbb eszményeken kívül nincsenek más értékek, amelyeken egy egészséges társadalom alapulhat

– jelentette ki Peterson. A Magyar Nemzet beszámolója szerint  a pszichológus hangsúlyozta, hogy rendkívül fontos az említett eszmények megőrzése, hiszen ha ezeket az alapvető értékeket leromboljuk, komoly árat fizetünk, és „azt a fejlett civilizációk jól tudják”.

A pszichológus partnere a kérdezz-felelekben a felesége volt, s Tammy Peterson az előadást megelőzően arról is beszámolt, hogy miként segített neki a családi szeretet a rákbetegsége legyőzésében. Az eseményről Orbán Balázs, a kormányfő politikai igazgatója is posztolt, és idézte Petersont, hogy arra biztatta Magyarországot, folytassa elkötelezettségét a család védelme és a hagyományos értékek fenntartása mellett. 

„Aki lemaradt volna Jordan Peterson előadásáról, annak már nem kell sokat várnia, hiszen a kanadai sztárpszichológus megígérte, hogy jövőre újból ellátogat hazánkba!” – írta Orbán Balázs.

Petersonnak a YouTube-csatornáján több mint 6,5 millió követője van, a The Jordan B Peterson Podcastje pedig több mint 55 millió letöltésével folyamatosan az iTunes ranglistáinak első helyén szerepel. Korábban még 2019-ben Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta Jordan Petersont, aki az akkor megrendezett Brain Bar fesztivál vendégeként érkezett Budapestre.