Lezárták ma este a Buckingham-palota környékét, mivel egy férfi sörétespuska-töltényeket dobált be a palota kertjébe. A férfi egy gyanús táskával mászkálta a palota körül.

Union flags hang from the street furniture outside Buckingham Palace on the Mall, London as ireparations are underway across the UK for the coronation of King Charles III on May 6. Picture date: Wednesday April 26, 2023.
Fotó: James Manning / PA Images / Getty Images

Helyi idő szerint este hét órakor a férfit őrizetbe vették, a táskáját lefoglalták – írta meg a Telegraph. A bizarr incidens néhány nappal III. Károly király koronázása előtt történt.

A tisztek május 2-án, kedden este hét óra körül őrizetbe vettek egy férfit, aki megközelítette a Buckingham-palota kapuját, és számos tárgyat – feltehetően sörétes töltényeket – bedobott a palota területére

– mondta el a rendőrség szóvivője. Hozzátette, hogy a férfitól lefoglalt tárgyakat, különösen a táskáját szakérők vizsgálják.

Sem lövés, sem robbantás nem történt, a férfit lőfegyver birtoklása miatt tartják őrizetben.

A britek majdnem kétharmada úgy érzi, hogy III. Károly jó király lesz

Nagy a támogatottsága III. Károlynak, Nagy-Britannia regnáló uralkodójának egy friss közvélemény-kutatás szerint. A válaszadók majdnem kétharmada bízik az új királyban. Ennek ellenére a királyi család legnépszerűbb tagja Vilmos herceg. A felmérésből az is kiderült, hogy a 18–24 év közöttieknek kevesebb mint negyede gondolja úgy, hogy szükség lenne a monarchia fenntartására.