Az ismert török sztárséf, Salt Bae hamburgerezőjét bezárták New Yorkban. Ez azután történt, hogy a helyet a kritikusok a város legrosszabb éttermének minősítették, azonban a sztárséf meg akarta menteni az étterem kínálatát, ezért a hamburgerező menüjét átvitte egy másik érdekeltségébe. 

A Salt Bae Burger nevű hely mindössze egy hónappal azelőtt nyílt meg New Yorkban, hogy a koronavírus-járvány miatt a bezárták a legtöbb éttermet a városban. A Daily Mail szerint 

a kritikusok azonban nem szerették a sztáralűrjei miatt hírhedtté vált séf éttermét: volt, aki a város legrosszabb helyének nevezte, de volt olyan is, aki szerint túlárazottak a kínált ételek. 

Fotó: Miguel Medina / AFP

Egy „arany shake”-ért 99 dollárt kértek el, a magas árú hamburgerek akár 100 dollárba (több mint 34 ezer forint) is kerülhettek.

A Salt Bae-ként emlegetett séf – eredeti nevén Nusret Gökce – anyavállalata, a Nusr-Et ellen több pert is indítottak, például szexuális zaklatás, illetve az alacsony bérezés miatt is. 2020-ban a vállalat vezérigazgatója azt mondta, „semmiféle probléma nem volt” a cég éttermeiben. Bár Salt Bae korábban szerzett nevet magának az éttermi üzletágban, élete egyik napról a másikra megváltozott 2017-ben, amikor megosztott egy videót magáról, amint egy steaket készít a jellegzetes stílusában az Instagramon.   

A török származású séf korábban azzal is a bekerült a hírekbe, hogy igyekezett meglovagolni a labdarúgó világbajnoki döntőt övező médiaérdeklődést, de csak óriási botrányt sikerült okoznia, és lejáratta magát. 

Előbb a csapattársaival ünneplő Lionel Messinek szerette volna kifejezni a gratulációját a pályán, de miután ez nem sikerült – mivel a focista nem is törődött vele –, valahogyan a 18 karátos, 17, 7 millió dolláros (6,69 milliárd forint) vb-serleget is sikerült megkaparintania egy fotó erejéig. Mindezt az egyik argentin játékos kisgyermekének orra előtt, aki szintén szerette volna megérinteni a trófeát.