Új ellenséget találtak maguknak az amerikai szupergazdagok, ez pedig nem más, mint az öregedés. A legújabb amerikai trend a tehetősebbek körében az úgynevezett magánjégfürdők, amelyek olyan medencék vagy kádak, amelyekben jeges vízben lehet megmártózni. Az ultrahideg környezet pedig segíti az öregedés lassítását, oldja a stresszt, de az immunrendszernek is hasznos. 

jégfürdő
 

Az Egyesült Államokban már akkora őrületté vált a jégfürdőzés, hogy külön cégek álltak át a medencék beszerelésére. A The Wall Street Journal által megkérdezett Diamond Spas & Pools nevű luxustermékekre szakosodott coloradói cég szerint 2019, azaz a koronavírus-járványt megelőző utolsó év óta megtízszereződött a forgalmuk, pedig az ilyen medencék beszerelése nem olcsó mulatság. Jelenleg 65 ezer dollárba (22,4 millió forintba) kerül mindennel együtt a jégmedence. 

A jeges fürdő egyébként a sportvilágban megszokott jelenség, sportolók gyakran használják a hideg vizet a mérkőzések és edzések utáni regenerálódás során, 

de a sérülésből való visszatéréskor is sokat segít a 15 Celsius-foknál hidegebb vízben való rendszeres mártózás. 

A tech világban dolgozók körében is egyre népszerűbb a jégmedence, sokan az egész napos meetingek előtt is vesznek egy fürdőt, hogy nyugodtabban készülhessenek fel a tárgyalásokra. A trendre az ingatlanosok is ráharaptak: a felkapottabb környékeken már elengedhetetlen a jeges medence megléte, így a lakásfelújítások során ezek is bekerülnek a fürdőszobákba. Manhattanben a legtöbb luxusapartmanhoz már jár jeges medence is. 

Hiába a szankciók, van rá mód, hogy az orosz szupergazdagok hozzájussanak a luxuscikkekhez

Aki elég vagyonos, azt a háború sem érinti különösebben.

A szupergazdagok körében a jeges fürdő is felkerült arra a listára, amellyel az öregedést akarják minél inkább kitolni, lelassítani. A milliárdosok már személyre szabott, legtöbbször növényi alapú diétát, illetve különböző terápiákat is bevetnek az egészségük megőrzéséért. Ezek között van a jégfürdő mellett a vörösfény-terápia is. Igaz, ez utóbbi hasznosságát már egyre több kutatás kérdőjelezi meg. A trendet viszont nehéz ilyenekkel felülírni.