A BBC és a Netflix megbízta a World Productionst, hogy készítsen el egy hatrészes drámát, a lockerbie-i katasztrófáról – olvasható a brit közszolgálati csatorna oldalán. A légi katasztrófa 1988. december 21-én történt, amikor a Pan Am 103-as járata Heathrow-ból New York JFK repülőtere felé tartott. A gép rakterében bomba robbant fel, amikor a skót kisváros, Lockerbie felett haladt. 

A bombamerényletben 270 ember halt meg. Ez volt a valaha volt legnagyobb terrortámadás brit földön, amelyben nagy számú amerikai állampolgár is meghalt, összesen 190-en.

CRASH-LOCKERBIE-WRECKAGE
Fotó: Roy Letkey / AFP

Az epizódok hatvanpercesek lesznek, amelyeket a BBC One, az iPlayer, illetve a Netflix sugároz majd. A sorozat a lockerbie-i katasztrófa utóéletét veszi górcső alá, egészen a 2022 végén meghozott vádemelésig. A projektet Adam Morane-Griffiths filmrendező találta ki, aki interjúkat készített skót rendőrökkel és az Egyesült Államok nyomozószerveinek képviselőivel, akik közül sokan korábban soha nem osztották meg történetüket. A forgatások még ebben az évben Skóciában, Máltán és Torontóban kezdődnek el.