Az esküdtszék nem találta bűnösnek Kevin Spacey-t az ellene folyó szexuális zaklatási ügyekben szerdán Nagy-Britanniában. A 64 éves színész ellen kilenc rendbeli vádat fogalmaztak meg, melynek értelmében négy férfit zaklatott 2001 és 2013 között.

A Southwark Crown Court esküdtszéke azonban 12 óra 26 percnyi elvonulás után tisztázta az Oscar-díjas színészt a vádpontok alól. Spacey mindvégig tagadta a bűnösségét az eljárás során – írja az ITV.

Kevin Spacey arrives at London court for trial over sex offence charges
Fotó: Tayfun Salci / Northfoto

Az esküdtek visszautasították az ügyészek azon állításait, melyek szerint az Amerikai szépség színésze erőszakosan rámarkolt három sértett ágyékára, vagy épp azt, hogy a negyedik férfin szexuális aktust végzett, miközben az aludt. A feltételezett sértettek tagadták, hogy anyagi előnyökre vágynának vagy épp a karrierjüket szeretnék egyengetni a vádak megfogalmazásával. Egyikük elmondta, hogy a Kártyavár színésze akkor markolt rá az ágyékára, amikor Elton John egyik partijára fuvarozta a 2000-es évek elején. Az énekes a védelem tanújaként is megjelent a tárgyaláson.