A Mark Zuckerberg Facebook-alapító által életre hívott új közösségi oldal, a Threads felhasználója lett Jack Sweeney, aki azzal vált híressé, hogy létrehozott egy Twitter-oldalt, amely élőben követte magángépének útvonalait. Sweeney oldalát aztán nem sokkal később törölték a Twitterről, miután Musk felvásárolta a közösségi oldalt tavaly év végén. 

Meta Announces The "Threads" App
Fotó: NurPhoto via AFP

Az ElonJet megérkezett a Threads-re! 

– írta az új platformon első posztjaként Sweeney, akinek szombat délelőttre már 21 ezer követője lett. Az ElonJet azután került a hírekbe, hogy Musk közölte: jogi lépéseket tervez az oldallal szemben, mert szerinte azzal, hogy élőben közvetítették magángépének útvonalát, a fiára „őrült” követők akaszkodtak rá. 

A Threads valós konkurenciát jelent a Twitternek, ami miatt Musk közösségi oldala próbál jogi úton is fellépni ellene. Az oldal egyre népszerűbb az Egyesült Államokban, rövid idő alatt több tízmillió felhasználója lett és már olyan hírességek is regisztráltak rá, mint Kim Kardashian, Jennifer Lopez és a demokrata politikus, Alexandria Ocasio-Cortez.