Erős robbanás történt szombaton a Dambovita megyei Crevedia városában, egy PB-gáz-állomáson, a lángokat tűz követte. Az első információk szerint öten sérültek meg, súlyos égési sérülésekkel. A robbanást követően a DN 1A forgalmát teljesen leállítják – közölte a Hotnews.ro.

 

A robbanás környékéről a lakosságot 300 méteres körzetben evakuálják – tájékoztat a Dambovitai Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége. A hivatkozott forrás szerint a robotszállító járművet is a helyszínre rendelték. A közösségi oldalon videók is megjelentek a robbanásról.

A Dambovita megyei hatóságok aktiválták a Vörös Beavatkozási Tervet a szombat esti robbanás és azt követő tűzeset miatt Crevedia városában, a DN 1A szám alatti LPG-állomáson. „Az érintettek száma miatt megyei szinten aktiválták a Vörös Beavatkozási Tervet” – jelentette be a Dambovitai Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége.

Szintén a nagy füstkibocsátásra való tekintettel az érintett terület közelében lévő lakosság védelme érdekében figyelmeztető üzenetet küldtek a RO-ALERT rendszeren keresztül.

Az ISU által korábban közölt adatok szerint 4 db vízzel és habbal oltó jármű, egy magassági beavatkozó jármű, 3 db SMURD mentőautó és 7 db SAJ mentőautó érkezett a helyszínre. A jelenlegi adatok szerint öten megsérültek.

FRISSÍTÉS: oltás közben óriási robbanás történ, több tűzoltó is megsérült.