Szeptembertől egységesen 50 forinttal drágul az ötös, a hatos, a skandináv lottó, valamint a Joker. A döntés a Kenó, a Puttó és a Luxor játékot nem érinti.

20230302 GyőrA 9. legnagyobb összeget lehet nyerni az ötöslottón, Lottózás, lottólázFotó: Csapó Balázs CSBKisalföldKépen: Láng Lajosné  20230302 Győr

A 9. legnagyobb összeget lehet nyerni az ötöslottón, 
Lottózás, lottóláz
Fotó: Csapó Balázs CSB
Kisalföld
Képen: Láng Lajosné
Szeptembertől egységesen 50 forinttal drágul az ötös, a hatos és a skandináv lottó.
Fotó: Csapó Balázs / Kisalföld

A Szerencsejáték Zrt. a honlapján azt írta, hogy a megemelt összeggel gyorsabban fognak halmozódni a nyeremények, vagyis a győztes játékosok több pénzt vihetnek haza. Számításai szerint 

az ötös lottó esetében 17 százalékkal nőnek majd a nyeremények, a Jokernél pedig 20 százalékos emelkedésre lehet számítani.

A játékok fogadási idejéhez igazítottan az első alapdíjváltozás a skandináv lottót érinti, amelynek esetében augusztus 30-án 21:30-tól már kizárólag az új, 400 forintra módosult alapdíj megfizetésével lehet szelvényt feladni. Az ötös lottóra és a Jokerre a fentiek szeptember 2-án 20:30-tól, a hatos lottóra szeptember 3-án 17:00 órától vonatkoznak – írta a Szerencsejáték Zrt.

Hozzátették, hogy bár a Kenó, a Puttó és a Luxor ára egyelőre nem változik, de a módosítás ezeknél a játékoknál is idővel megtörténik.

Az ötös lottó jelenlegi főnyereménye 150 millió forint. A hatos lottón 290 milliót lehet nyerni, a skandináv lottó főnyereménye pedig 55 millió forint.

Minden idők negyedik legnagyobb lottónyereményét sorsolhatják ki pénteken az USA-ban

Az amerikai Mega Millions nevű lottójátékon április 18. óta halmozódik a nyeremény, amely mostanra elérte az 1,25 milliárd dollárt. Ez minden idők negyedik legnagyobb lottónyereménye. A rekordot a szintén amerikai Powerball nevű játék tartja, ahol tavaly novemberben 2,04 milliárd dollár talált gazdára.