Kicserélték a Lánchídon a megrongált lámpatesteket szeptember 15-én. A négy új lámpatest beszerzési költsége bruttó 2,1 millió forint volt, illetve a javításért további több mint félmillió forintot kellett fizetni.

Chain,Bridge,Over,Danube,River,At,Night,,Budapest,,Hungary
A szombati Lánchíd Fesztiválon már teljes világítással ragyoghat a 26 milliárd 3 millió forintból felújított Lánchíd.
Fotó: Shutterstock

A nemrég teljesen felújított Lánchidat elég hamar sikerült megrongálni. Az átadó után egy hónappal négy lámpatestet ért kár. Az egyiknek a teljes optikája eltűnt, másik háromnál pedig a búra sérült meg. A sérült lámpákat most kijavították, de ennek költsége majdnem 3 millió forintba került – írta meg az Énbudapestem.

A Lánchíd teljes felújítása több mint bruttó 26 milliárd forintba került.

Hozzátéve, hogy a legnagyobb nehézség a megrongálódott alkatrészek gyors pótlása volt, de ezeket sikerült időben beszerezni a híd új közvilágítási lámpatesteinek gyártójától, a Kandeláber Manufaktúra Kft.-től. Egy lámpatestnek tűnt el a teljes optikája, további három búra pedig sérült

– erről a Budapesti Dísz és Közvilágítási Kft. üzemvezetője, Nemesi Dávid beszélt az Énbudapestemnek.

A Lánchíd megrongált lámpáit így sikerült a Lánchíd fesztivál előtt pótolni. A fesztivál egy egynapos rendezvény szeptember 16-án. Az ingyenes eseményen több koncert is lesz. Többek között fellép Péterfy Bori, az Irie Maffia és Király Viktor is. Az előadók teljes listájáról itt lehet tájékozódni.

Az eseményen jelen lesz Budapest főpolgármestere, Karácsony Gergely is, aki köszönti a vendégeket. 

A koncertek 19 óra 30 perckor kezdődnek.