Extra

Megjelent a várva várt utolsó Beatles-dal

A Now And Then az utolsó olyan dal, melyben mind a négy zenész közreműködött. A művet mesterséges intelligencia segítségével fejezték be.

Hosszú várakozás után végre kiadta az utolsó dalának beharangozott alkotást a The Beatles. A Now And Then című dal 45 évig készült, az első taktusokat még John Lennon írta 1978-ban, és végül tavaly készült el teljesen – adta hírül a BBC.

PARIS - LES BEATLES
Les Beatles, groupe de chanteurs anglais. Paris, palais des Sports, 21 juin 1965.     RV-366014-M (Photo by © Collection Roger-Viollet / Roger-Viollet via AFP)
Fotó: Roger-Viollet / AFP

A Now and Then című, még a hetvenes években elkezdett dalt mesterséges intelligencia segítségével fejezték be. A csütörtökön megjelent dal az utolsó olyan felvétel, amelyen a zenekar mind a négy tagja szerepel.

A brit kritikusok általánosságban pozitívan nyilatkoztak a Now And Thenről. A The Guardian a zenekar kötődése előtti megható tisztelgésnek nevezte a dal. A Clash szerint a szám boldogító, szentimentális és dicsőségesen ragályos. A Rolling Stone magazin szerint a négy legenda és rajongóik is megérdemlik a zseniális utolsó számot. Abban ugyanakkor a legtöbb kritikus egyetért, hogy az új mű nem ér fel egy hagyományos Beatles-dalhoz. A Telegraph például kiemelte, hogy a Now And Then nem éri el azokat a magasságokat, amelyeket egy nagy Beatles-balladától elvárhatunk.

 

John Lennon mesterséges intelligenca Now And Then The Beatles mozaik
Kapcsolódó cikkek