Extra

Galambgyilkost tartóztattak le Japánban

Egy taxisofőr halálra gázolt egy galambot még novemberben Tokióban. A rendőrség orvos szakértőként egy állatorvost rendelt ki az esethez, aki megállapította, hogy a madár egyértelműen a gázolástól pusztult el. Ozava beismerte, hogy szándékosan ölte meg a galambot, mivel az állat az autóúton volt, ami szerinte az embereké. A rendőrség őrizetbe vette az ötvenéves férfit.

A japán rendőrség őrizetbe vett egy tokiói taxisofőrt, aki előre megfontolt szándékkal meggyilkolt egy galambot. Az ötvenéves Ozava Acusi még novemberben követte el a bűncselekményt.

 

A sofőr a taxijával belehajtott egy az úton lévő galambcsapatba, az egyik állat azonban nem tudott elrepülni. A városi galambok Japánban nem számítanak vadon élő állatnak, így a megölésével Ozava megsértette a vadvédelmi törvényt – írta meg a South China Morning Post. A rendőrség egy állatorvost is kirendelt az elpusztult madár mellé, hogy orvos szakértőként mérje fel az esetet. A nyomozás feltárta, hogy a taxisofőr egy közlekedési lámpánál állt, amikor meglátta a galambcsapatot. Amikor zöld jelzést kapott, felgyorsított és 60 kilométer per órás sebességgel száguldott be az állatok közé. Az állatorvos megállapította, hogy a galamb azonnal elpusztult.

Az esetet egy járókelő jelentette a rendőrségen, akit mélységesen megrázott a taxisofőr kegyetlensége.

Ozava a nyomozóknak azt mondta:

Az út az embereké, a galamboknak félre kellett volna állniuk az utamból.

A rendőrség közölte, hogy eredetileg nem tervezték Ozava őrizetbe vételét, de az eset után a viselkedése annyira rosszindulatú volt, hogy végül jobbnak látták az elfogását.

A közösségi médiában megosztotta az embereket Ozava esete. Az X-en egyes felhasználók szerint túlzás ilyen szigorú intézkedést alkalmazni egy galamb miatt, míg mások szerint a szándékos kegyetlenkedés nem maradhat büntetlenül.

 

vadvédelem galamb Japán bűncselekmény állatkínzás
Kapcsolódó cikkek