Csangsa és Budapest között hetente két alkalommal közlekedő áruszállító járatot indított a kínai SF Airlines – írja az Infostart az AIRportal.hu beszámolója alapján, hozzátéve, a kínai áruszállító légitársaság Boeing 767-300BCF típusú gépe karácsony után szállt le első alkalommal a ferihegyi repülőtéren. 

CHINA-SHANDONG-QINGDAO-BELGIUM-CARGO ROUTE (CN)
A kínai áruszállító légitársaság Boeing 767-300BCF típusú gépe karácsony után szállt le első alkalommal a ferihegyi repülőtéren.
Fotó: Xinhua via AFP

A járat a terveknek megfelelően hetente kétszer repül Hunan tartomány fővárosa és Budapest között: idefelé a Kazahsztán középső részén található Karaganda repülőterén végrehajtott technikai leszállással, visszafelé pedig megszakítás nélkül.

Az oldal szerint a gép elsősorban e-kereskedelmi küldeményekkel és gyűjtőáruval érkezik majd. Az AIRportal.hu kiemeli, hogy Csangsa az „Egy övezet, egy út” kezdeményezés egyik fontos kereskedelmi csomópontja, miután a Huanghua nemzetközi repülőtér e-kereskedelmi export-import árumennyisége az elmúlt öt év alatt megtízszereződött.

Az SF Airlines eddig Frankfurtba és Liege-be is repült már Európában, legutóbb Németországba vitt nukleáris eszközöket.