BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nyolcszáz hátrányos helyzetű gyerek láthatta A diótörőt az Operában az MBH Karácsonyi Gyermekgáláján

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat 24. alkalommal rendezte meg a gálát, a karácsonyi balettet a jótékonysági kezdeményezés kezdete óta csaknem 27 ezer gyerek láthatta.

Csajkovszkij A diótörő című mesebalettjét nézhette meg nyolcszáz, nehéz anyagi körülmények között élő gyerek vasárnap a Magyar Állami Operaházban az MBH Karácsonyi Gyermekgálája keretében.

Budapest, 2023. május 9.A drónnal készített képen a Magyar Állami Operaház felújított épülete az Andrássy úton 2023. május 9-én.MTI/Máthé ZoltánBudapest, 2023. május 9.
A drónnal készített képen a Magyar Állami Operaház felújított épülete az Andrássy úton 2023. május 9-én.
MTI/Máthé Zoltán
Fotó: Máthé Zoltán / MTI

Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat alapító elnöke a helyszínen köszöntötte a gyerekeket és biztatta őket, hogy az előadás szünetében fogyasszák el a részükre elkészített uzsonnát. Megköszönte a támogatóknak és az Operaháznak, hogy erre a napra a teljes házat a rendelkezésükre bocsátották és az épület legelegánsabb páholyaiba is gyerekek ülhettek.

A vasárnapi előadásra vidéki városokból, falvakból és a fővárosból, valamint Felvidékről, Székelyföldről, Csángóföldről, a Vajdaságból, Kárpátaljáról, Nagyváradról és a Partium több településéről is érkeztek iskolások. Az ünnepi programon részt vett az Országgyűlés háznagya, Mátrai Márta, valamint több nagykövet is.

A program részeként, az előadás mellett arcfestés és lufihajtogató fogadta a gyerekeket az Operaházban, valamint a Mikulással is találkozhattak. A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat támogatóinak köszönhetően 

idén is ajándékokkal teli hátizsákkal térhettek haza a gyerekek, 

amelyekben gyümölcs és édesség kapott helyet, az MBH Bank jóvoltából pedig mindenki átvehette meglepetéseket tartalmazó Mikulás-csomagját is.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat 24. alkalommal rendezte meg a gálát, a karácsonyi balettet a jótékonysági kezdeményezés kezdete óta csaknem 27 ezer gyerek láthatta.

A vasárnapi előadás főbb szerepeit Lee Soobin (Mária hercegnő), a Boston Ballet korábbi szólistája, Leblanc Gergely (Unokaöcs/Diótörő/Herceg) érdemes művész, a Magyar Nemzeti Balett Étoile-ja, Radziush Mikalai (Drosselmeier) és Kekalo Jurij (Egérkirály/Egérkirály baba) balettművész táncolták.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.