A Magyar Filmadatbázis összállította, mely filmeket várjuk idén a legjobban. A sorrend közel százezer adatlapmegnyitás alapján készítette a listát, azt vizsgálva, hogy a hazai nézők mely címekre kerestek rá a legtöbben. A tíz legnépszerűbb film adja ki a száz százalékot.

A Dűne második része a keresések alapján a legnézettebb film lehet a hazai mozikban.
Fotó: Courtesy of Warner Bros. Pictures

Ennek tükrében a február 29-én debütáló Dűne: Második részt várják a legtöbben.

Miután Paul Atreides herceg (Timothée Chalamet) megmenekült, a pusztaságban bujkál egy titokzatos nomád nép, a fremenek között. Az a sorsa, hogy bosszút álljon a családjáért, de döntenie kell, hogy élete nagy szerelmét választja-e, vagy beteljesíti a végzetét.

Második helyen a Deadpool 3. áll. A Marvel első 18 pluszos nagyjátékfilmjében visszatér Ryan Reynolds, és Hugh Jackman is ott lesz Rozsomák szerepében. A Shawn Levy rendezésében készülő film várhatóan 2024. július végén kerül a mozikba.

Dobogós a Sega videójátéka alapján készült Sonic, a sündisznó 3. , melynek bemutatóját december 26-ra ígérik.

Októberre várható a negyedik helyen végzett Joker 2. A rendezői székben ismét Todd Phillips ül. A 2019-es Joker zenés folytatásában visszatér Joaquin Phoenix, és Harley Quinn karaktere is benne lesz az új filmben, akit Lady Gaga alakít majd. Az ötödik legjobban várt film a Furiosa: Történet a Mad Maxből. A várhatóan május végi bemutató a Mad Max: A harag útjánál 45 évvel korábban játszódik, és akit az előző részben Charlize Theron játszott, azt most egy új sztár, Anya Taylor-Joy alakítja majd.

A toplista hatodik helyén a Gladiátor 2. áll. Ridley Scott új filmjének főszereplője Paul Mescal. Ő játssza Luciust, Lucilla (Connie Nielsen) és Maximus (Russell Crowe) fiát. A Gladiátor 2. előreláthatólag november 22-én kerül a mozikba. A hetedik a november 8-án a mozikba kerülő Venom 3. A főszereplő, Tom Hardy és Kelly Marcel által írt forgatókönyvből készült film Kelly Marcel rendezői debütálása is egyben.

A nyolcadik helyen Tim Burton 1988-as horrorvígjátékának folytatása, a Beetlejuice 2. végzett, melyben felbérelnek egy szellemet, aki segít kísérteni egy házat.

A tervek szerint szeptemberben debütáló filmben olyan nagyszerű színészeket láthatunk majd, mint Willem Dafoe, Winona Ryder, Michael Keaton, Monica Bellucci és Jenna Ortega, aki nyáron a Balatonnál hekkezett.

Kilencedik lett a júniusra ígért Bad Boys 4., melyben visszatér Will Smith és Martin Lawrence ikonikus párosa. A rendezői széket a Bad Boys 3. – Mindörökké rosszfiúkat is készítő Adil El Arbi és Bilall Fallah foglalja el. Végül bekerült még a top 10-be az áprilisban a mozikba kerülő Godzilla x Kong: Az Új Birodalom.