Megdőlt a napi melegrekord csütörtökön: a Tolna vármegyei Bátán 16,4 Celsius-fokot mértek – közölte Facebook-oldalán a HungaroMet Nonprofit Zrt.

20231101 NyíregyházaA késő őszi kellemes időjárást szerdán sokan használták fel arra, hogy kint legyenek a természetben. Nyíregyházán a Sóstói-erdőt is sokan választották úticélul. Míg az idősebbek sétáltak vagy éppen kutyát sétáltattak, addig a fiatalok a kondiparkban kitornázhatták magukat.Fotó: Gazdag Mihály GM Kelet MagyarországKépen: Sóstói-erdő
Fotó: Gazdag Mihály / Kelet-Magyarország

Azt írták: az erre a napra vonatkozó korábbi, 15,7 fokos országos melegrekordot a Baranya vármegyei Drávaszabolcson mérték 2022-ben. Hozzátették: az előzetes adatok alapján ezt a 2022-es rekordot több állomáson is sikerült túlszárnyalni csütörtökön, a legmagasabb hőmérsékletet Báta településen mérték, ahol 16,4 fokig melegedett a levegő.

A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint nem sokáig örülhetünk a tavaszias időnek: vasárnap markáns lehűlés kezdődik, napközben nem melegszik, hanem hűl a levegő. Reggel plusz 5, délután plusz 2 fok valószínű. Hétfőn eleinte marad a borult idő, és délen többfelé havazhat, fordulhat elő hózápor. Többfelé viharossá fokozódik az északi, északkeleti szél, amellyel folytatódik a hideg levegő bezúdulása. Egész nap fagyhat.