Közélet

Elköszönhetünk az enyhe téltől, hétvégén lecsaphat ránk a sarki hideg

Csütörtökön 9 és 14 fok között alakul a hőmérséklet, de hamarosan kezdetét veszi a lehűlés.

Csütörtökön változóan felhős időre számíthatunk, elszórtan záporokkal. Az északnyugati szél többfelé lesz élénk. 9 és 14 fok között alakul a hőmérséklet – számolt be a Köpönyeg.hu. Az időjárási portál azonban emlékeztetett arra, hogy hamarosan visszatérhet a téli hideg.

Budapest,Winter
Újra havazhat országszerte.
Fotó: Shutterstock

Pénteken egyre vastagabb lesz felettünk a fátyolfelhőzet, illetve estétől vastagabb felhők is megjelennek. Az esti óráktól elszórtan fordul elő kisebb eső az északi területeken. 10 fok körüli enyhe idő lesz.

Szombaton erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Eleinte inkább csak északon és nyugaton, később egyre többfelé várható eső, zápor, délkeleten akár zivatar. Az északkeletire forduló szél megerősödik.

Vasárnap a borult égből többfelé alakul ki gyengülő csapadék:

eleinte eső, majd később hózáporok is lehetnek.

Sokfelé lesz erős, néhol viharos az északi szél. Markáns lehűlés kezdődik, napközben nem melegszik, hanem hűl a levegő. Reggel +5, délután +2 fok valószínű.

Hétfőn eleinte marad a borult idő, és délen többfelé havazhat, fordulhat elő hózápor. Többfelé viharossá fokozódik az északi, északkeleti szél, mellyel folytatódik a hideg levegő bezúdulása. Egész nap fagyhat.

Winter,Background,,Frozen,Hip,Close,Up,In,Rural,Hungary
Fotó: Shutterstock

Kedden kevés felhőre, többórás napsütésre van kilátás. Hószállingózás bárhol előfordulhat. Zord lesz a reggel, több helyen csökken–10 fok köré a hőmérséklet. Nappal is kemény téli idő lesz –6 és 0 fok közötti maximumokkal.

Váratlanul bezárt a közkedvelt hazai sípálya, az eplényi síközpont pár hete nyitott meg

A pályák nem alkalmasak síelésre és snowboardozásra. Az eplényi síközpont december 4-étől várta a téli sportok kedvelőit.

 

csapadék tél szél hétvége
Kapcsolódó cikkek