A Time magazin idén Taylor Swiftet választotta az év emberének, miután korábban kilencfős listát tett közzé az idei jelöltekről. Az énekesnő olyan személyek elől hódította el a címet, mint Vlagyimir Putyin orosz, vagy Hszi Csin-ping kínai elnök, de maga mögé utasította Barbie-t vagy épp III. Károly királyt is.

Az énekesnőt Volodimir Zelenszkij után választotta az év emberének a címet 1927 óta kiosztó kiadvány. Swift teljesítményét nemcsak a Time ismerte el, de a People is a legizgalmasabb embernek választotta idén és a Forbes legbefolyásosabb nők a médiában és a szórakoztatóiparban listájának is ő áll az élén.

Fotó: AFP

Eras címet viselő turnéja és az abból készített koncertfilm is rekordokat döntött, gazdasági hatásáról pedig még Jerome Powell Fed-elnököt is faggatták a kamatdöntések utáni sajtótájékoztatókon.

Novemberben a Grammy-díjak terén döntött rekordot, miután hetedszerre jelölték valamelyik dalát az év legjobbjának. A gálán Swift több más díjat is begyűjtött, és tevékenységét egyetemi kurzusokon vitatják meg olyan patinás intézményekben, mint a Harvard, a Stanford vagy a Berkeley. Az énekesnő az idén a dollármilliárdosok körébe is belépett.