Magyar gyártású kesztyűket viseltek a nagy sikerű sci-fi, a Dűne második részében. A Pécsi Gloves International (PGI), a neves Karma Pécsi Kesztyű gyártója, örömmel tudatta, hogy hozzájárult a 2021-ben megjelent Dűne folytatásának létrehozásához.

776103479
Fotó: AFP

A Pécsi Gloves International közleményében úgy fogalmaz, hogy „a projekt különösen jelentős volt számunkra, mivel lehetőséget biztosított arra, hogy nagyszabású projekt keretében mutassuk be szakértelmünket. A Dűne produkciós csapata, köztük Hóka Zsóka jelmezkivitelező döntése, mely szerint a magyarországi forgatás során helyi forrásokból szerzik be az anyagokat és kellékeket, lehetővé tette számunkra, hogy érdemben hozzájáruljunk ehhez a filmalkotáshoz” – írja a Bama.

A PGI minden egyes kesztyűnél aprólékos figyelmet fordított a részletekre, hogy azok ne csupán a film vizuális mélységét gazdagítsák, hanem a karakterek történetével és személyiségével is összhangban álljanak.

A tervezési folyamat során különös hangsúlyt helyeztek arra, hogy a kesztyűk tökéletesen illeszkedjenek a jelmezek által megteremtett világhoz, miközben biztosították, hogy viselésük kényelmes és praktikus maradjon a színészek számára. Ez különös kihívást jelentett a varrónők számára: a bonyolult formák és a vastag anyagok kezelése magas szintű szakértelmet igényelt.

A PGI elkötelezettsége a kiválóság iránt nemcsak a Dűne második részében nyilvánul meg, hanem más nemzetközi filmekben és jelentős eseményeken is, mint például a Super Bowl, ahol Rihanna és Usher háttértáncosai számára készített kesztyűikkel büszkélkedhettek.