Extra

A királyi udvar lépéskényszerbe került – ezért szólalt meg Katalin hercegné az állapotáról

Összehangolt médiakampány zajlott Katalin hercegné támogatására és kritizálására egyaránt.

Névtelen források szerint a sajtó telefonon kereste a Kensington-palotát Katalin hercegnő állapotával kapcsolatban, így nem maradt más választása a királyi udvarnak, minthogy nyilvánosságra hozza a walesi hercegné állapotáról szóló diagnózist – írta meg a Daily Mail.

The Princess Of Wales Opens Evelina London's New Children's Day Surgery Unit
Katalin hercegnő
Fotó: Getty Images

A brit biztonsági kutatók szerint egy orosz dezinformációs csoportnak is köze lehet ahhoz a médiajelenséghez, amely megelőzte Katalin walesi hercegné betegségével kapcsolatos bejelentését. A feltételezés szerint az orosz csoport segített felerősíteni és növelni a Katalin egészségi állapotával kapcsolatos összeesküvéseket.

Katalin walesi hercegné a múlt hét végén jelentette be egy videóüzenetben, hogy rákos megbetegedést diagnosztizáltak nála. Még januárban esett át egy tervezett hasüregi műtéten, az ezt követő vizsgálatok mutatták ki a betegséget. Katalin kemoterápiás kezelést kap; állapota stabil, és egyre erősebbnek érzi magát.

A bejelentést megelőző napokban azonban érezhetően megnövekedtek az egészségi állapotát övező teóriák és álhírek, melyek főként a közösségi médiában kaptak szárnyra. Az ezeket az adatokat elemző brit biztonsági elemzők azt állítják, hogy

egyértelmű jelei voltak annak, hogy összehangolt médiakampány zajlott Katalin támogatására és kritizálására egyaránt.

A walesi hercegné helyzetét az sem segítette, hogy a London Clinic kórházban, ahol műtötték, megpróbáltak hozzáférni a diagnózisához. A kórházban elő is kerítették azokat, akik megpróbálták kiszivárogtatni Katalin adatait. 

 

rák katalin hercegné Kensington-palota
Kapcsolódó cikkek