Súlyos sérüléseket szenvedtek a a heves turbulencia miatt Thaiföldön kényszerleszállást végrehajtó szingapúri repülőgép utasai, többek között koponya-, agy- és gerincsérüléseket is – közölte csütörtökön a bangkoki kórház igazgatója.

Singapore Airlines, szingapúr
Fotó: STRINGER / ANADOLU / Anadolu via AFP

A Dzamitivedzs Szrinakarin kórházban 

jelenleg hat embert ápolnak koponya- és agysérülésekkel, huszonkét másikat gerincsérülésekkel, további tizenhármat pedig csont-, izom- és más sérülésekkel 

– árulta el Adinun Kittiratanapaibul, az intézmény igazgatója.

A balszerencsés repülő utasai közül húszat még mindig az intenzív osztályon ápolnak. A London-Szingapúr között közlekedő SQ321-es járat kedden hajtott végre kényszerleszállást a thaiföldi fővárosban, miután heves és váratlan légörvénybe került Mianmar felett – idézi fel a Bloomberg.

Egy 73 éves férfi életét is vesztette a baleset során. A sérültek életkora 2 és 83 év között van, akiken eddig tizenhét műtétet végeztek, kilenc esetben gerincsérülteken, nyolc másikat más sérüléseket szenvedőkön.

Az egyik utas elmesélte, hogy egyeseket a 11 300 méteres magasságban bekövetkezett légörvény olyan magasra dobott, hogy fejükkel behorpasztották a mennyezetet.