BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kasszát robbantott a Pixar filmje, az Agymanók 2.

Globálisan az Inside Out 2 több mint 295 millió dolláros hozama az animációs film történetének legnagyobb nyitó hétvégéje.

Az Inside Out 2, magyarul Agymanók 2., a Walt Disney Co. Pixar című animációs filmje 155 millió dollár bevételt hozott az Egyesült Államokban és Kanadában a nyitó hévégén, ezzel megelőzve az év eddigi legnagyobb jegybevételét hozó Dűne: Második részt.

Az Agymenők 2. jelentős bevételei a Pixar visszatérését jelentik / Fotó: AFP

Az olyan moziláncok, mint az AMC Entertainment Holdings Inc. és a Regal vagy a Cineworld Group, amelyek az első fél évben a hollywoodi filmek hiányától szenvedtek a színészek és szövegírók tavalyi sztrájkja miatt, az Inside Out 2 szerezte meg a legnagyobb nyitó hétvégét a 2023-as Barbie bemutatása óta. A Warner Bros. Discovery Inc. filmje, a Barbie egyébként 162 millió dollárt hozott a debütáláskor.

Globálisan az Inside Out 2 295 millió dolláros hozama az animációs film történetének legnagyobb nyitó hétvégéje. 

Az Egyesült Államokban és Kanadában ez a második legnagyobb, a Pixar 2018-as The Incredibles 2 című filmje mögött – közölte a Bloomberg hírügynökség.

„Ha valaha kétségbe is vonták, az emberek mégis hajlandók ismét és ismét a moziba menni, hogy nagyszerű filmeket nézzenek, arra nincs is jobb példa, mint az Inside Out 2” – közölte a hírügynökséggel Tony Chambers, a Disney filmterjesztésért felelős ügyvezető alelnöke telefonon.

Az erős bemutató a Pixar visszatérését jelenti, az A Bug’s Life and Up mögött álló történeteket bemutató stúdió, amely az elmúlt években nehézségekkel küzdött, miután a Toy Story Lightyear című film 2022-ben megbukott a mozikban, és az Elemental 2023-ban a cég valaha volt legrosszabb teljesítménye után kaphat új lendületet.

Jim Morris elnök egy múlt hónapban adott interjújában azt mondta, a közeljövőben, a Pixar átállási stratégiája arra fog összpontosítani, hogy egyensúlyba hozza az eredeti koncepciókat az olyan népszerű franchise-ok folytatásaival és spinoffjaival, mint a Monsters Inc. és a Finding Nemo.

A Disney vezérigazgatója, Bob Iger, aki 2022 novemberében tért vissza a cég élére, prioritásként kezelte a filmek megjelenésének javítását, így egyes címek megjelenését 2031-ig elhalasztotta a jobb minőség-ellenőrzés érdekében.

Újabb Pixar-dolgozóknak mondott fel a Disney, folytatódik a leépítés

Így már csaknem háromszáz embert küldött el a Disney a híres animációs stúdiótól. A Pixarnak olyan filmeket köszönhetünk, mint a Toy Story, a Némó nyomában, a Verdák és az Agymanók.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.