Friss hírek

Megállapodott az érdekképviseletekkel a Magyar Telekom, 6 milliárd forintja bánja

A Magyar Telekom menedzsmentje a vállalatot, illetve a Telekom Rendszerintegráció Zrt.-t érintő, 2024-re vonatkozó bérfejlesztés, az egyéb juttatások, valamint a hatékonyságjavulás mértékéről is egyetértésre jutott az érdekképviselettel.

A Magyar Telekom vezetése megállapodott a társaságnál működő érdekképviseletekkel a Magyar Telekomot és a Telekom Rendszerintegráció Zrt.-t érintő, 2024-re vonatkozó bérfejlesztés, egyéb juttatások, valamint hatékonyságjavulás mértékéről – jelentette be a cég a tőzsdehonlapján. A megállapodásban foglaltak együttes hatása a társaság 2024. évi csoportszintű eredményeire összességében várhatóan nagyságrendileg 6 milliárd forint lesz.

A megállapodás alapján a munkavállalók május 1-jétől egyebek mellett átlagosan – ám differenciált módon – 12 százalékos általános bérfejlesztésben részesülnek, továbbá a menedzsment mindkét cégnél eltekint a csoportos létszámleépítéstől. 

Mindemellett, a korábbi évek gyakorlatával összhangban, a két vállalat a folyamati optimalizáció eredményeként további hatékonyságjavulást kíván elérni jövőre. 

 

Magyar Telekom érdekképviselet Telekom Rendszerintegráció Zrt menedzsment bérfejlesztés
Kapcsolódó cikkek