Hirdetés

Nemzetközi energetikai elismervényt kapott a Duna Pearl (x)

Az újlipótvárosi lakópark arany fokozatú minősítést szerzett a nemzetközi iparági sztenderdnek számító LEED energetikai tanúsítvány rendszerében. Rendkívül ritkának számít, hogy az alapvetően irodaházak építészeti-műszaki megoldásait elismerő rendszerben lakópark is megszerezze az arany minősítést.

Az Egyesült Államokból származó LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) a világon a legáltalánosabban használt zöldépület-minősítési rendszer, amely a legnagyobb épületkomplexumok energetikai megoldásait, a kivitelezés korszerűségét, színvonalát díjazza. A budapesti Duna Pearl által most megszerzett arany minősítés arról tanúskodik, hogy a LEED keretrendszerében az épületegyüttes magas fokon megfelel az egészséges környezetet biztosító, hatékonyan kialakított, energiatakarékosan működtetett legkorszerűbb elvárásoknak.  

A Duna Pearl egy 75 millió eurós nagyberuházás, amely az EU építkezési szabályzatának megfelelően legalább 20 százaléknyi megújuló energiát használ, ideértve a legmodernebb eljárásnak számító, a levegőből meleg vizet előállító hőszivattyúrendszert, valamint a szerkezetbe épített hűtő-fűtő megoldásokat is. A beköltöző lakók gépesített prémiumkonyhával, beépített bútorokkal, redőnyökkel, LED-es álmennyezeti hangulatvilágítással és spotlámpákkal felszerelt lakásokat vehettek át. Mindezek mellett élvezhetik a legújabb, födémek közötti hangszigetelési megoldások előnyeit és az okosotthonokra jellemző informatikai eljárások biztosította kényelmet is.

 

Az építkezés keretében megújították a környező utcákat, felújították a járdákat, új parkrészeket alakítottak ki a kivitelezők, és minden oldalról megnyitották a zöld felületet, újonnan kialakított nyilvános, közösségi tereket a városrész lakóinak, látogatóinak. Az építészeti, gépészeti megoldások mellett a városrész környezetének zöldítése, élhetőségének javítása is sokat nyomott a latban az értékeléskor, amely során arany minősítést szerzett a Duna Pearl a LEED tanúsítványi rendszerben.

A Duna Pearl a Duna pesti szakaszán, Újlipótvárosban hosszú ideig minden bizonnyal utolsó Duna-parti új építésű lakásokat kínálja. A Pozsonyi út torkolatánál megvalósult beruházás mintegy 193 lakást, egy 103 szobás Four Points by Sheraton szállodát, számos kávézót és éttermet foglal magába.

Az épület lenyűgöző természeti környezetben helyezkedik el, szemben az elbűvölően szép Margit-szigettel. Budapest gyöngyszeme igazi oázisként funkcionál a város szívében, egy különleges ingatlanbefektetési lehetőség annak minden előnyével és kényelmével. Jelenleg 5%-os kedvezménnyel vásárolhatók meg a még elérhető lakások, valamint elkezdődött az üzlethelyiségek értékesítése is, további információ a beruházás honlapján található!

A török érdekeltségbe tartozó építtető, a tulajdonos-kivitelező Polat Holding több mint 65 éves ingatlanpiaci jelenléte nyomán mára már húszezernél is több lakás és irodák százai épültek fel, túlnyomórészt Törökországban.

Duna Pearl LEED zöld energetikai
Kapcsolódó cikkek