Hirdetés

Megújult infrastruktúra, megújuló életminőség (x)

Szikszón a víz, a szennyvíz, a közvilágítás, az ipari park kialakítása után a belváros revitalizálása, a helyi vállalkozási lehetőségek és a lakossági életminőség-javítás kerül a városfejlesztés középpontjába.

Az abaúji „erőt adó” kisváros egy egyedileg kidolgozott – a slow és az egészséges életmód hívószavak mentén – turizmusteremtés segítségével erősíti a várost és lakóinak jóllétét. 

A lassan záruló 2019–2024. évek közötti választási ciklusról beszámoló városvezetés – a mindennapi menedzsmenten túlmutatóan – 6 téma köré csoportosítva, 114 egyedi fejlesztési, szakmai eredményt, létrehozott értéket listázott összefoglalójában a város lakosságát tájékoztatva. A várostervezés, a pénzügyi gazdálkodás, az ingatlangazdálkodás, a közösségépítés-rendezvények és a városüzemeltetés eredményei mellett a beruházások terén a tudatos fejlesztési törekvéseknek, a szerencsés forráseléréseknek, pályázatoknak köszönhetően lényegében Szikszó közművei terén megújult. 

Fotó: Sixo Fejlesztési Kft.

Beruházások a kisvárosi életmód érdekében – fürdő, e-sport, piac, bölcsőde

Szikszó szabadidőközpontja nem csak a helyiek kedvelt uszodája, sportcsarnoka, hiszen a térségi településekről s a vármegyeszékhelyből egyaránt rendszeresen érkeznek látogatók, sportolni vágyók. 2024-ben egy nagyobb léptékű fejlesztési elképzelés első lépcsőjeként két kültéri medence építése valósul meg, mely egyelőre csak az idősebbeknek és a kisgyermekeknek kínál majd szabadtéri fürdőzést. A belvárosban, jól megközelíthető helyen nyílik meg az újjáépülő piac, mely elsősorban a helyi termékeket kínáló szikszói és térségi termelőknek, vásárlóknak termet kulturált feltételeket.

Fotó: Sixo Fejlesztési Kft.

Újszerű projektként valósul meg az e-sport-klub, mely alapvetően a digitális világgal ismerkedő, tanuló, azt rendszeresen s kiemelten a „sportszerűen” használók számára kínál közösségi találkozási lehetőséget, korszerű technikai felszereltséget. Az e-sport, az e-játékok fiatal szerelmesei, azt versenyszerűen is művelni vágyók mellett minden generáció megtalálhatja majd az új technológiákkal, programokkal való találkozás lehetőségét. Már a belső munkálatok zajlanak a Szikszó új, kétcsoportos bölcsődeépületében. Az új férőhelyek iránti jelentős igény is jelzi a dinamikus, növekedésre épülő városfejlesztés iránti bizalmat. 

A kiemelt célterületek és témák előtérben

A város stratégiai elképzelései keretében már elkészültek a további tervek – a belváros, a pincefalu, a Bethlen park, a Hernád-parti sport, pihenő – fejlesztési területeken. A kreatív, az egészséges életmód, a kulturális, a kreatív, az aktív és rendezvény terméktípusokra épülő turizmusteremtést is célul tűző, a kulturális infrastruktúra, a kereskedelem, a szórakozás, a vendéglátás terén szükséges beruházások mellett – a várhatóan növekvő városba költözési szándék okán – egy új lakópark, családi és társasházi övezetek megvalósítása egyaránt kiemelt projekt. 

Fotó: Sixo Fejlesztési Kft.

 

 

település belváros Szikszó Város Önkormányzat városfejlesztés piac
Kapcsolódó cikkek