Megjött a piaci letargiát leküzdő felmentő sereg a Meta Platfoms (korábbi Facebook) katasztrofális gyorsjelentése után egy nappal. Egyaránt a vártnál jobb eredményeket szállított a Snap és a Pinterest is. 

Fotó: Shutterstock

A Snap bevételei a negyedik negyedévben az elemzői konszenzus által várt 1,2 milliárd dollár helyett éves bázison 42 százalékkal, 1,3 milliárdra nőttek, és a cég Snapchat nevű közösségi oldalán az aktív felhasználók száma is felülmúlta a várakozásokat. A társaság története során ráadásul először kasszírozott negyedéves nettó nyereséget, aminek összege 22,5 millió dollár volt, miután tavaly ilyenkor 113 milliós veszteséget halmozott fel.

A Pinterest egy részvényre jutó profitja az előző év azonos időszakához mérten 6 centtel, 49-re nőtt, pedig az elemzők csupán 45-öt vártak. A 847 millió dolláros bevétel pedig 20 millióval lett jobb a vártnál, és 140 millióval haladta meg az egy évvel ezelőttit.

A tőzsdezárás után jelentő két cég részvényei hatalmasat ugrottak az elektronikus kereskedésben. A Snap 47 százalékot vert záróértékére, míg a Pinterest 24 százalék feletti pluszba került, s mindez néhány percen belül. Ehhez persze az is kellett, hogy zárás előtt a befektetők teljesen szétverték a közösségi oldalakat fenntartó techcégek árfolyamát. A Snap több mint 23, a Pinterest 10 százalékot veszített.