Több mint 3,6 millió utast szállított áprilisban a Wizz Air, ami 2021 negyedik hónapjához képest 542 százalékos növekedést s egyben 83,4 százalékos kihasználtságot jelent – közölte a cég kedden.

A magyar diszkont-légitársaság emellett azt is bejelentette, hogy további két napi résidőpárt vásárolt a Vuelingtől a londoni Luton repülőtéren. A hozzáadott résidők növelik a járatok gyakoriságát a meglévő romániai és lengyelországi útvonalakon, és 167 ezer ülőhellyel növelik a Wizz Air helykínálatát. A fapados szolgáltató ezzel megerősítette vezető pozícióját a londoni Luton repülőtér legnagyobb üzemeltetőjeként, a nyári szezonban összesen több mint 5,6 millió ülőhelyet kínálva.

2018.07.03. Liszt Ferenc Repülőtér Wizz Air, Budapest. Fotó: Móricz-Sabján Simon
Fotó: Móricz-Sabján Simon

A Wizz Air áprilisban új bázist is nyitott – immár a negyediket – az Egyesült Királyságban a cardiffi repülőtéren kilenc új útvonallal. A walesi és a délnyugat-angliai utasok rendkívül alacsony árakon juthatnak majd el közvetlen járatokkal mediterrán úti célokra Spanyolországtól Görögországon át Egyiptomig.

A légicég Olaszországból, az Egyesült Királyságból, Romániából, Lengyelországból, Litvániából, valamint Bosznia-Hercegovinából is új útvonalakat jelentett be Görögországtól kezdve Németországon és Dánián át Horvátországig.

A Wizz Air saját állítása szerint folyamatosan a legalacsonyabb CO2-kibocsátással rendelkezett utas/km-re vetítve a versenytársaiként számon tartott légitársaságok között az április 30-ig tartó 12 hónapos gördülő időszakban 61,8 gramm/utas/km értékkel. Áprilisban a CO2-kibocsátás gramm/utas/kilométerben kifejezve 24,7 százalékkal volt alacsonyabb az előző év azonos hónapjához képest, aminek oka a javuló töltöttségi mutatókban rejlik.

Leminősítette a Wizz Airt a Concorde