Kedd reggelre szinte mindenhol rétegfelhő, illetve köd képződik, amely egész nap kitarthat. Lesznek azonban (főleg délen) derűsebb tájak is. Ködszitálás előfordulhat. A felhőzettől függően 10 és 17 fok között alakul a hőmérséklet. A délies szél csak néha élénkül meg.

Misty,Foggy,Mountain,Landscape,With,Fir,Forest,And,Copyspace,In
Fotó: Roksana Bashyrova / Shutterstock

Szerdán szintén ködös, borult időre számíthatunk, de napközben a déli, délkeleti tájakon szakadozhat a felhőzet, és itt kevés napsütés is lehet. Főleg az Északi-középhegység térségében szitálás, ködszitálás is lehet, ezért csúszós útszakaszok lehetnek. A délies szél néhol megélénkül, 9–18 fok várható, a derűsebb délen lesz melegebb.

Csütörtök estig borult, párás idő várható. Az északkeleti, keleti tájakon kisebb eső, szitálás is lehet. Estétől északnyugat felől csökkenhet a felhőzet a több helyen megélénkülő szél hatására, 13-15 fok körüli értékeket mérhetünk.

Pénteken a reggeli ködfoltok feloszlása után változóan felhős időre van kilátás fátyol-, illetve rétegfelhőkkel. Eső nem lesz. Élénk marad az északnyugati szél. Délután 9–15 fok valószínű.

A hétvégén reggelente párás, foltokban ködös lesz a levegő. Napközben változóan rétegfelhős, nyugodt novemberi idő lesz, csapadék nélkül. Marad a 9–15 fokos maximum.

Holdfogyatkozás lesz kedden, de kevesen fogják látni

Az év utolsó teljes holdfogyatkozása lesz megfigyelhető november 8-án. Aki lemarad róla, legközelebb 2025. március 14-én figyelhet meg hasonló égi jelenséget.