Csütörtök

Általában erősen felhős idő valószínű, és csak rövid időszakokra vékonyodhat el a felhőzet, főként északkeleten. Több helyen várható időszakos eső, de az északnyugati, északi megyékben havas eső, havazás is lehet, a ködös tájakon akár szitálás, ónos szitálás, hószállingózás. A délkeleti, keleti szél általában gyenge vagy mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és plusz 6 fok között várható. Késő estére mínusz 3 és 3 fok közé süllyed a hőmérséklet.

Frosted,Branches,Of,A,Tree,,Covered,With,Ice,And,Icicles
Fotó: Tanya Terekhina

Péntek

Borult, párás, foltokban ködös időnk lesz. Délnyugat felől sokfelé várható kiadós eső. Eleinte a déli, estétől az északnyugati szél megerősödik, 5 és 11 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombat

A délelőtti órákig délen és keleten további eső várható, máshol átmeneti csapadékszünet lesz; azonban estefelé dél felől újabb csapadékrendszer érkezik, elered az eső, sőt az Alpokalján már havas eső, hó is lehet. Délután 6-7 fok körüli értékeket mérhetünk.

Vasárnap

Borult idő lesz sokfelé jelentős mennyiségű csapadékkal: a Nyugat-Dunántúlon már reggeltől havazás várható, máshol az esőt fokozatosan váltja fel a havas eső, havazás. A megerősödő, néhol viharossá fokozódó északnyugati széllel igen hideg levegő zúdul be hazánk térségébe, a Kisalföldön hófúvások is lehetnek! Napközben csökken a hőmérséklet, reggel 5, délután már csak 2 fok körül alakul.

Hétfő

Északnyugat felől csökken a felhőzet, kisüt a nap, majd futó hózáporok fordulnak elő. Erős, olykor viharos lesz az északnyugati szél. A maximum fagypont körül valószínű.

Kedd

Felhőátvonulások lesznek, elvétve hózáporokkal. Az északnyugati szél erős marad. 

Reggel mínusz 12, mínusz 2, délután mínusz 3, plusz 2 fok várható. 

Támad a tél!