BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az OTP-t is leminősítette az S&P

A hazai nagybank adósbesorolását egy fokozattal rontotta az amerikai hitelminősítő.

Leminősítette a Standard & Poor’s a legnagyobb magyar bank adósbesorolását. A hitelminősítő az OTP Bank és az OTP Jelzálogbank hosszú és rövid lejáratú adós minősítéseit, valamint a hosszú és rövid lejáratú szanálási partnerkockázati minősítéseit az eddigi 'BBB/A-2 szintről 'BBB-/A-3' szintre sorolta vissza, és az OTP Bank elsőbbségi, biztosítékkal nem fedezett adósság minősítése is egy kategóriával, 'BBB-' szintre romlott. A kilátás a hosszú lejáratú adós minősítések esetében stabil.

Az amerikai hitelminősítő múlt pénteken Magyarország adósbesorolását is rontotta egy fokozattal, az eddigi BBB kategóriából BBB– kategóriába visszavágva azt. Az S&p ezzel együtt továbbra is befektetésre ajánlott osztályzatot tart érvényben. Egy héttel korábban a Fitch vált pesszimistábbá a hazai hitelminősítést illetően, stabilról negatívra módosítva a BBB osztályzathoz tartozó kilátásokat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.