Csütörtökön erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Kevés napsütés főleg északkeleten lehet. Elszórtan fordul elő kisebb vegyes halmazállapotú csapadék – jelentette a Köpönyeg.hu. 0 és +5 fok között alakul a hőmérséklet. Az északkeleti szél időnként megélénkül.

20230116 Dunaújváros Eső illusztráció Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH 20230116 Dunaújváros 
Eső illusztráció 
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE 
Dunaújvárosi Hírlap DH
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Pénteken erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és délkelet felől szórványosan alakul ki vegyes halmazállapotú csapadék: havas eső, hószállingózás, szitálás. Az északi szél megélénkül. 0 és +5 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton marad a borongós időjárás, és többfelé várható gyenge vegyes csapadék: az Alföldön inkább szitálás, havas eső, a Dunántúlon nagyrészt hószállingózás. Reggel -5 és 0, délután 0 és +5 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők.

Vasárnap változóan rétegfelhős idő lesz. Főleg a középső országrészben lehet tartósabban felhős az ég, itt elvétve hószállingózás is előfordulhat. Marad a +2, +4 fok körüli maximum.

Hétfőn északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan valószínű vegyes csapadék: északkeleten hózápor, máshol záporeső. A nyugati, északnyugati szél megerősödik. +1, +6 fok várható.

Kedden a viharossá fokozódó északnyugati szél hatására csökken a felhőzet, kisüt a nap. Futó zápor, hózápor előfordulhat. +5 fok köré enyhül az idő.