Az MVM csoport vezetése sikeresen megállapodott a társasági érdekképviseletekkel és az üzemi tanáccsal a cégcsoporthoz tartozó integrált vállalatok munkavállalóinak 2023-as bérfejlesztéséről. Az egységes béremelés mértéke a tagvállalatok bérszínvonalához és gazdasági teherviselő képességéhez igazodik. 

Az alapbérfejlesztés az év elejéig visszamenőlegesen érvényes, és havonta átlagosan bruttó 65 ezer forintot tesz ki.

Az állami tulajdonú MVM csoport a nemzetközi energiaválságban meghatározó szerepet visz a hazai rezsivédelemben és az ellátásbiztonság garantálásában. Az Energiaügyi Minisztérium a nemzeti nagyvállalat nemzetközi jelenlétének és jelentőségének erősítését várja el a társaság megújult vezetésétől. A cégcsoport hatékony és eredményes működéséhez elengedhetetlen a tapasztalt szakemberek megtartása, magas színvonalú munkavégzésük anyagi elismerése. 

Felállt az MVM új vezetése

Megújult az MVM Energetika Zrt. vezetősége, a vezérigazgatói posztot január 23-tól Mátrai Károly veszi át, és a vállalat igazgatósága is átalakul. Az Energiaügyi Minisztérium közleményében azt írja: az új vezetőséggel szembeni elvárás, hogy az MVM erősítse a jelenlétét a nemzetközi színtéren, különösen a kelet-közép-európai régióban.