A Kecsup.hu szúrta ki, hogy március 8-ig lehet benyújtani azokat a pályázatokat, amelyek által a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. kecskeméti, vagy a város vonzáskörzetében működő, utánpótlás-neveléssel foglalkozó sportegyesületeknek utánpótlás-nevelés és ingatlanfejlesztés támogatására szolgáló társasági (TAO) formájában egymilliárd forintot oszt szét. A régió legnagyobb munkáltatója arra azonban felhívta a figyelmet, hogy az összeget nem a gyár utalja át a kluboknak, mivel az a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) feladata. A transzferek várhatóan június közepéig megtörténnek.

Az egymilliárd forintból utánpótlás-nevelésre várhatóan 800 millió forintot, ingatlanfejlesztésre pedig 200 milliót költhetnek el az egyletek. 

Nemrégiben Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár arról számolt be, hogy az Európai Bizottság határozata szerint további hat évig folytatódhat a TAO-n alapuló sporttámogatási program. Schmidt kiemelte, hogy az elindulása óta több mint ezermilliárd forintot kaptak az érintett szövetségek, egyesületek TAO-támogatásként, miközben az igazolt sportolók száma mintegy a duplájára emelkedett, és mára már meghaladja a félmilliót.

A társaságiadó-kedvezményen alapuló sporttámogatási program elindítását az Országgyűlés 2011-ben szavazta meg, majd az EB is jóváhagyta. Lényege, hogy a magáncégek a profitjuk után fizetendő társasági adójuk egy részét a látványcsapatsport-egyesületeknek (labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, jégkorong, vízilabda, majd 2017 óta röplabda) ajánlhatják fel, a sportági szövetségek által jóváhagyott szakmai programokra.