A viharos erejű széllökések miatt újra sűrű por- és homokfelhő rontja a látási körülményeket az M1-esen. A látási körülmények az autópálya 102-es és 103-as kilométer közötti szakaszán, Nagyszentjános és Bőny térségében romlottak – írta az Útinform szerdán a honlapján.

Budaörs, 2019. október 1.
Az M1-es és M7-es autópálya fővárosból kivezető szakaszának mindhárom sávjában araszolnak a gépjárművek átmeneti forgalmi akadály miatt. Balra autók sora tart Budapest felé.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt. Budaörs, 2019. október 1.Az M1-es és M7-es autópálya fővárosból kivezető szakaszának mindhárom sávjában araszolnak a gépjárművek átmeneti forgalmi akadály miatt. Balra autók sora tart Budapest felé.MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba ***************************Kedves Felhasználó!Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Fotó: Jászai Csaba / MTI

A porfelhőre táblák is felhívják a figyelmet, az autósoktól azt kérik, hogy vegyék komolyan a figyelmeztetést. 

Erős, néhol viharos széllökésekre kell számítani a Dunántúlon, főként a Balaton nyugati medencéjében és a Balaton-felvidéken, valamint a Tiszától keletre eső tájakon, továbbá Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében.

A viharos erejű szél sok helyen hordja a homokot és a port, ezzel porvihart kavarva, így a látótávolság hirtelen akár 50 méter alá is csökkenhet.

Ilyen területre érve lassítsanak és használják a vészvillogót! – javasolta az Útinform, és figyelmeztetett arra is, hogy a hegyvidéki, illetve a fákkal határolt utakon és az alsóbbrendű utakon lehetnek letört faágak vagy akár kidőlt fák is. Azt kérték, aki ilyet lát, hívja az Útinform ügyeletét a 061/336-2400 telefonszámon, és mindenki vezessen kellő figyelemmel.

Mint ismeretes, a hét végén óriási tömegbaleset történt az M1-esen, amikor egy homokátfúvás szinte teljesen lecsökkentette a látási viszonyokat.

M1-es tömegbaleset: annyira megsérült az aszfalt, hogy fel kell marni az egészet – videó az ottani állapotokról